Iedereen betaalt elke maand een bedrag voor elektra en gas in de woning. Zou het niet mooi zijn als je dit bedrag elke maand kon uitsparen? Dus geen kosten meer voor energie?

Besparen op gas

Dat klinkt te mooi om waar te zijn, maar het is heel goed mogelijk. Aanpassingen aan de isolatie en beglazing van de woning helpen daarbij, maar de technische installaties spelen daarin ook een grote rol. Voor dit laatste bent u bij Energie EN Installatie aan het juiste adres. Er wordt dan vaak gedacht aan zonnepanelen om stroom op te wekken. Maar kijkt u eens naar uw energierekening. Waarschijnlijk bestaat die voor ongeveer 1/3 uit elektra en voor 2/3 uit gas. Het aanpakken van de gasrekening ligt dus meer voor de hand dan de elektrarekening.

Aanschaf van warmtepomp

Maar hoe krijg je het gas uit de rekening? Dan moet je denken aan een warmtepomp. Een warmtepomp haalt uit een natuurlijke bron, zoals de bodem, het grondwater of de buitenlucht, energie. Met deze energie verwarmt de pomp de woning en bereidt het bad- en douchewater. De energie die de warmtepomp hiervoor gebruikt, komt voor grofweg 75-80% gratis uit de bron, en voor 20-25% uit elektriciteit.

Energierekening naar nul: stappenplan

Om de energierekening naar nul te krijgen, zet u de volgende stappen:

  • Stap 1: vervang uw CV-ketel door een warmtepomp, besparing ca 1/3 van de rekening.
  • Stap 2: plaats PV-panelen die het elektraverbruik van de warmtepomp afdekken, besparing ca 1/3 van de rekening.
  • Stap 3: plaats PV-panelen die het ‘normale’ elektraverbruik afdekken, besparing ca 1/3 van de rekening.

Kosten stijgen

Uiteraard hangt er een prijskaartje aan deze maatregelen. Als u het geld op een spaarrekening heeft staan, levert een dergelijke investering vele malen meer op dan de rente die u van de bank krijgt. Maar wist u dat de rente en aflossing die u betaalt om een dergelijke ingreep te financieren vaak lager zijn dan de energiekosten die u nu betaalt? En na 10 jaar betaalt u zelfs helemaal niks meer!  Als u op de huidige voet doorgaat, zullen de kosten in de toekomst alleen maar stijgen.  Er zijn dus veel voordelen voor een duurzame stap.

Afspraak maken

Heb ik u interesse gewekt? Bel of mail me voor meer informatie of een afspraak om te bekijken hoe we uw energierekening naar nul kunnen brengen.

Afspraak maken